Григор Димитров изигра страхотен мач вчера и елиминира Томаш Бердих от турнира в Рим, а днес е поредното му препятствие - опитният германец Томи Хаас. Точно навръх 23-ия си рожден ден нашето момче има шанс да си поднесе страхотен подарък и за първи път в кариерата си да се класира на 1/2-финал в турнир от сериите Мастърс.

Сблъсъкът на Григор с Хаас се очаква да стартира около 15 часа и БЛИЦ ще ви предостави възможност да го гледате директно с картина.

До момента двамата са играли два пъти помежду си и са си разменили по една победа - 6:3, 6:2 за Димитров в Лос Анджелис през 2011 година, и 7:6(5), 7:6(3) за германеца през миналия сезон във Вашингтон. 36-годишният Хаас в момента е 16-и в световната ранглиста. Независимо от изхода на днешната среща, Григор ще посрещне следващата седмица с ново рекордно класиране. Българинът вече ще е №13 в света, което ще означава и нов личен рекорд. Успее ли да спечели и днес, хасковлията би си гарантирал на 100% изкачване до №12 и среща с Анди Мъри или Рафаел Надал на историческия си първи 1/2-финал на Мастърс турнир. Гришо добре осъзнава каква уникална възможност му се открива днес и със сигурност ще се стреми да си поднесе страхотния подарък, побеждавайки Томи Хаас.
 
Димитров показва страхотна форма досега, като отстрани двама много корави съперници - Иво Карлович и Томаш Бердих.

"Какво толкова - приемам всичко това просто като още един добър ден в офиса", изцепи се Григор след победата над чеха, с която показа, че е преодолял загубата от него отпреди седмица в Мадрид. Хаас пък се справи с третия в света Станислас Вавринка, за да достигне до днешния сблъсък с Димитров.

Около час след края на мача Григор отново ще излезе на корта в Рим. За българина предстои 1/4-финал в турнира на двойки, където си партнира с Лукаш Росол. Двамата ще се изправят срещу Марин Чилич и Сантяго Гонсалес.