ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Григор Димитров днес излиза в битка за място на 1/2-финалите на ATP турнира в Бостад (Швеция). Българинът ще спори с черната си котка Хуан Монако от 12:00 часа, като БЛИЦ ще ви предостави възможност да гледате директно с картина важната за хасковлията среща.

29-годишният Хуан Монако е №20 в света, като е поставен под №3 в основната схема на надпреварата в Швеция.

Това ще е четвърта среща между българина и аржентинеца, а Григор не пази никак добри спомени от предишните три. В тях Хуан Монако прегазва Димитров, който дори не успява да спечели сет. Аржентинецът бие Гришо с 6:4, 6:1 на клея в Барселона през 2011 г., 6:2, 6:1 на твърдите кортове в Токио през 2012 г. и 7:6, 6:2 в зала на провелия се няколко седмици по-късно Мастърс в Париж.

Ако Димитров стори чудото и най-после успее да надделее срещу трудния си противник, ще защити спечелените през миналата година 90 точки и ще запише своята победа №24 от началото на сезона. За сравнение - за цялата 2012 г. успя да спечели точно 24 мача.

За място на финала в Бостад Димитров или Хуан Монако ще спори с победителя от испанския сблъсък между Фернандо Вердаско и Николас Алмагро.

Ако победи аржентина и се класира сред последните четири, хасковлията също така ще завоюва 22 340 евро.