Дарън Кейхил е човекът, който изведе Симона Халеп до №1 в света и титла на "Ролан Гарос". Неговите успехи като треньор обаче започват много по-рано. Защото румънката далеч не е първият тенисист, който достига до върха в играта заедно с австралиеца.

Под негово ръководство Лейтън Хюит стана най-младият №1 при мъжете, а след това пък Андре Агаси през 2003-а стана най-възрастният №1 по онова време.

Знаете ли обаче, че след края на сътрудничеството с Хюит Кейхил е на път да заработи с Марат Сафин, но прекалено големият интерес на съпругата му към руснака го насочва към Агаси.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

За тази невероятна история разказа самият Кейхил в интервю за подкаста на списание „Raquet“.

Случилото се е от 2002-а, когато преди Australian Open Кейхил почти се съгласява да работи с руснака, който е шампион от US Open 2000. За радост на съпругата му Виктория, както изненаданият Кейхил установява. „О, Господи, това е невероятно. Този тип е толкова готин, толкова готин. С приятелките ми имаме билети за всичките му мачове. Той е толкова секси, трябва да приемеш работата“ – това е реакцията на Виктория като научава за предложението, отправено към съпруга ѝ.

Кейхил направо не вярва на думите на жената на сърцето си, но тя е напълно сериозна. Обявява му, че дори няма значение какво възнаграждение му предлага руснакът. В Мелбърн Сафин стига и до финала, а всекидневно Виктория пита Кейхил с какво може да помогне.

На финала в ложата на Сафин има три красавици. „Скъпа, наистина ли искаш да си част от това. Тези трите изглеждат като излезли от професионалния занаят.“ А отговорът на Виктория Кейхил“ „Скъпи, тогава ще съм номер четири.“

Няколко дни по-късно телефонът на Кейхил звъни, а от другата страна е Андре Агаси. Американецът тъкмо е прекратил работата с дългогодишния си треньор Брад Гилбърт и търси нов специалист до себе си. Но Виктория не желае нищо подобно. „Не, не, това няма да го направим“, казва тя на мъжа си, докато му предава слушалката.

Агаси директно предлага работата на Кейхил, който обаче му отвръща, че е много близо до споразумение със Сафин. След края на телефонния разговор Виктория е още по-категорична: „Това няма да стане, килър (прозвището на Кейхил б.р.). Няма да го направим. Тук имаме един 22-годишен, 195-сантиметров секси руснак в лицето на Марат Сафин. А колко възрастен е Андре? На 48, 49? Той е стар, няма коса и се влачи като паница.“

Кейхил само се засмива, но две минути по-късно Агаси отново му звъни. И то с конкретен съвет. „Хей, помислих затова, което ми каза с Марат. Не можеш да приемеш тази работа. Този тип е неконтролируем, напълно непредвидим. И със сигурност не искаш жена си в неговата близост.“

Агаси му казва, че няма да затвори преди Кейхил да се съгласи да работи с него. „Окей, поемам работата“, е отговорът на австралиецът.

Следва полет към Сан Франциско, по време, на който съпругата му отново изразява недоволството си. „Това е грешка, какво искаш да му донесеш, той вече е легенда…Можехме вече да сме в Русия!“

Но след посрещането от самия Агаси на летището и пренощуването в къщата на американеца и 22-кратната шампионка от Големия шлем Щефи Граф, Виктория променя мнението си. „Добро решение, килър. Не го прецаквай!“

Решението наистина се оказва добро. И за Кейхил, и за Агаси. Под негово ръководство през 2003-а в Мелбърн американецът печели осмата си и последна титла от Големия шлем. А австралиецът остава негов треньор до края на кариерата му през 2006-а.

източник: tenniskafe