Съпругата на номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович - Йелена шокира целия свят с думите, че сърбинът се е отказал от тениса.

Бомбастичната новина се отнася за кратък период през 2018 година след загубата от Беноа Пер на турнира в Маями (3:6, 4:6), когато тенисистът обявил на жена си и хора от щаба си, че повече никога няма да играе.

"Дойде и каза - Хора, приключих с тениса. Не искам да играя, да тренирам, дори да гледам. Искам да кажете на спонсорите ми. Не знам дали е за месец, година или завинаги, но това беше. Ако искат да останат - добре, ако не - ще ги разбера. Искам да съм коректен с тях", разказа Йелена, като допълни, че по всякакъв начин се е опитала да го разубеди.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Няколко дни по-късно госпожа Джокович успяла да обърне развоя на събитията, като е започнала да играе със сина им Стефан.

"Просто им подавах топките, а те ги гонеха. Той дойде и ни погледа. Тогава разбрах, че тенисът му липсва. Видя колко ни е забавно на корта и дойде при нас, като попита дали може да се включи. Пошегувах се и му казах му - Не може, ти спря с тениса и сега е наш ред да сме на корта. Тогава Стефан му подаде топката и го подкани да играе с нас. След това поиграхме още няколко дни и накрая го видях да се облича за тренировка. Каза ми - Ще се обадя на Мариан Вайда и ще го попитам дали иска да ми е треньор. Останалото е история", разказа Йелена Джокович.