Бившата тенисистка Йелена Докич разкри, че едва не е посегнала на живота си преди шест седмици в разгара на битка за психичното си здраве.

Докич е бивша номер 4 в света и стигна до полуфиналите на Уимбълдън през 2000 година, а днес 39-годишната австралийка със сръбски корени разказа в Instagram как се е чувствала през април, прикрепяйки снимка на себе си в сълзи.

„Не искам съжаление. 28.04.2022 г. – Едва не скочих от балкона на 26-ия си етаж и посегнах на живота си. Никога няма да забравя деня. Всичко е замъглено. Всичко е тъмно. Няма тон, няма картина, нищо няма смисъл...само сълзи, тъга, депресия, тревожност и болка. Последните шест месеца бяха трудни. Постоянно плачех навсякъде. От криене в банята, когато съм на работа, за да изтрия сълзите си, така че никой да не го види, до неудържимия плач у дома в четирите ми стени беше непоносимо", сподели австралийката.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Издърпах се от ръба, дори не знам как успях да го направя. Получаването на професионална помощ спаси живота ми. Това не е лесно за писане, но винаги съм бил открита, честна и уязвима с всички вас и дълбоко вярвам в силата на споделянето на нашите истории, за да ни помогне да преминем през нещата и да си помогнем един на друг. Пиша това, защото знам, че не съм единствената, която се бори. Просто знайте, че не сте сами. Няма да кажа, че сега се справям отлично, но определено съм на път към възстановяване. Някои дни са по-добри от други и понякога правя крачка напред и след това крачка назад, но се боря и вярвам, че мога да премина през това”, добавя бившата тенисистка.

Докич направи разкрития в автобиографията си Unbreakable през 2017 година за своето психично здраве и депресия в миналото, описвайки физическото и емоционалното насилие, което е претърпяла от баща си Дамир.

„Вярвам в следното: добре е да усещам това, което чувствам. Добре е да се чувствате тъжни, просто продължете да се борите и се върнете. Това се опитвам да правя и това ме кара да продължавам”, завършва Докич дългата си публикация.

Докич се оттегли от професионалния спорт през 2014 година и е тенис коментатор и експерт в различни австралийски телевизионни мрежи. На Australian Open през януари тя проведе интервютата на корта след мачовете.