Тази вечер е очакваното с голям интерес събитие - демонстративният мач между Григор Димитров и Новак Джокович. Двубоят в зала "Арена София" ще започне около 20 часа пред пълните трибуни. Билетите бяха разпродадени само за 8 минути. Организатор е фондация "Григор Димитров", а приходите са за благотворителни цели.

Носителят на 24 титли от Големия шлем и актуален олимпийски шампион Новак Джокович пристигна снощи в София. На летището той беше посрещнат от Гришо. 

Сръбската звезда обеща зрелище на феновете. Още преди да тръгне към София Ноле показа, че умее да се забавлява, публикувайки клип как пее и танцува на хита на Камелия "Луда по тебе". 

Насладете се на изпълнението му! 

Българинът и бившият №1 в света имат 13 мача помежду си. Григор е постигнал само една победа срещу сърбина - на Мастърса в Мадрид през 2013 г. Последният им мач бе на финала на Мастърса в Париж в края на миналата година, когато Ноле спечели в два сета.

Джокович коментира предстоящото събитие в София. Миналата седмица стана ясно, че Джокера ще изиграе демонстративен двубой и срещу Хуан Мартин Дел Потро в Буенос Айрес.

След успеха на Сърбия над Гърция за Купа „Дейвис“ Ноле беше попитан каква е причината да реши да вземе участие в тези събития. "Основната причина са тенисистите, срещу които ще играя. Преди няколко години Григор Димитров дойде в Сърбия, за да играе в демонстративния турнир „Adria Tour“. Впоследствие се разбрахме да играя срещу него в България, когато моментът е удобен и за двама ни. Този момент е сега и нямам търпение. Обещах му и удържах на думата си", каза световният №4.

"Никога досега не съм играл в България. Нашите страни и народи са много близки от културна гледна точка, така че със сигурност ще бъде забавно", добави Джокович.

„Що се отнася до мача с Дел Потро - това ще бъде неговото оттегляне от тениса. Всички знаем какво влияние оказа той върху нашия спорт. Хуан Мартин е един от най-вълнуващите играчи за последните 20 години, с огромни харизма и характер. Той е много симпатичен човек и има фенове по целия свят, най-вече в Аржентина, разбира се. Това също ще бъде чудесно събитие", каза още Ноле. 

Мачът между Григор Димитров и Новак Джокович ще започне в 20 часа и ще бъде излъчен по bTV Action. Коментатори ще бъдат Иван Чешанков и Никола Ибришимов.

От 14 часа Григор Димитров ще даде пресконференция в столичен хотел.

 подкрепя българския спорт

Президентът на родната снукър федерация Олег Велинов позира с Гришо и Джокович при посрещането на Ноле:​


* Снимка: Getty Images