Новак Джокович загря със сиртаки за благотворителния мач с Григор Димитров, който е утре вечер в "Арена София" (от 20 часа). Сърбинът, освен като виртуоз на корта, се показа и като изкусен танцьор. Носителят на 24 трофея от Големия шлем и олимпийски шампион от Париж 2024 е известен като голям купонджия и умее доста добре да съчетава полезното с приятното. Сръбската звезда публикува в социалните мрежи видео, на което танцува сиртаки върху… бягаща пътека.

Ноле обаче не беше в толкова добро настроение след мача с Гърция от Световната група за Купа “Дейвис”, въпреки победата. Западните ни съседи спечелиха с 3:1 и запазиха мястото си в групата, но Джокович отправи критики към Тенис асоциацията на Сърбия и липсата на система за развитие на талантите.

Той говори и за своя тенис център в Дорчол, който по думите му известно време е функционирал като неофициален национален тенис център за подготовка на млади играчи, но след връщането му в собственост на Белград тази практика е била преустановена.

“Това вече го няма. Има много частни академии, но няма организация на национално ниво. Не е нужно да измисляте топлата вода, просто погледнете как се прави по света”, обърна се Новак Джокович към ръководството на сръбския тенис.

 подкрепя българския спорт