Григор Димитров се завърна с победа на корта. Българинът надделя над Адриан Манарино в първи кръг на ATP 500 турнира в Акапулко. Българският тенисист спечели първия сет с 6:4, а при 3:0 за него във втория и 40:15 французинът се отказа. Срещата продължи час и 11 минути, като в първия сет хасковлията направи решителен пробив при 3:3, а във втория дръпна с два брейка и Манарино хвърли бялата кърпа.

Във втори кръг Гришо ще срещне 46-ия в света Миомир Кецманович, който победи Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4. До момента българинът и сърбинът не са се срещали на корта. 

Първи сет
Манарино започна с бърз сервис гейм, който спечели на 15. От своя страна българинът записа ас и също взе безпроблемно подаването си. При следващото подаване на французина Димитров успя да стигне до точка за пробив. Манарино обаче се справи много добре в следващите разигравания като използваше добре и началния си удар.

Гришо изостана при второто си подаване, но с два добри сервиса изравни резултата - 2:2. Последваха два бързи сервис гейма и нова равенство - 3:3.

Българският тенисист стига до брейк след хубав гейм, в който демонстрира и страхотна игра в защита. Стигна се 40-40, а грешка на французина донесе първия шанс за пробив. Манарино го спаси с бърза комбинация и бекхенд по правата, но след това пред Григор се откри нов шанс. Неудобен ретур донесе първия пробив в мача и хасковлията поведе. Пробивът бе затвърден благодарение на два мощни сервиса - 5:3 за Димитров. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Манарино взе сравнително лесно подаването си, а Димитров застана на сервис за спечелване на сета. След удар с рамката от форхенд и бекхенд в мрежата българинът даде първите шансове за пробив пред съперника при 16-40. Два хубави сервиса доведоха резултата до 40:40, а след това и до сетбол за Гришо. Пред французина се откриха нови две възможности за връщане на пробива, но в крайна сметка силният и добър сервис на Димитров му позволиха да спечели сета - 6:4.

Втори сет
Григор тръгна отлично с пробив. При 30:30 Манарино сбърка форхенд, а след това направи нова непредизвикана грешка. Григор върна жеста с няколко непредизвикани грешки при своя сервис и се стигна до равенство, но след това българинът затвърди пробива.

Французинът започна да греши много и българският тенисист дръпна с 40:15 при сервиса на съперника си. Последва и двойна грешка, за да се стигне до 3-0 за Димитров.

При сервиса на Гришо се стигна до 40:15 в негова полза и тогава Манарино взе решение да се оттегли от срещата.