Положението на легендарния тенисист Борис Бекер в затвора "Уандуърт" става все по-страшно и опасно. 54-годишният германец изтърпява 30-месечна присъда в Англия заради укриване на приходи при обявен личен фалит.

Вече стана ясно, че носителят на шест титли от Големия шлем е побъркал пазачите в затвора заради страха си от затворени пространства и настоявал килията му постоянно да бъде отворена.

Сега обаче Бекер си е навлякъл гнева на голяма част от затворниците. Той все по-често започвал да вдига скандали заради шума, който му пречил да спи и да си почива. Запознати твърдят, че това е голяма грешка на бившия спортист, тъй като в „Уандуърт“ са затворени част от най-големите престъпници на Острова и той съвсем скоро може да стане обект на жестока физическа саморазправа. Другите затворници вече яростно недоволстват и заради част от привилегиите на известния си съкилийник, който имал по-чест достъп до телефонни разговори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Специалисти считат, че психическото състояние на олимпийския шампион на двойки от Барселона`92 е на ръба и той може да изпадне в сериозна криза. За това допринасят всички аспекти на условията в затвора. Особено важна роля играе почти постоянната липса на дневна светлина. Освен това храната е в минимални количества и с отвратително качество, а липсата на хигиена е повсеместна. 

Наблюдатели считат, че единственият позитивен ход на Борис Бекер зад решетките е решението да си води дневник. В него той не само описва ежедневието си зад решетките, но и причините за стигането до личен фалит. Това в известна степен отвлича легендарния тенисист от проблемите в затвора.

Редица книжни издателства вече са готови да направят оферта за издаването на дневника. Дори вече има планирани за заснемане документални филми за престоя на германеца зад решетките. Счита се, че описаните лични преживявания на Бекер може да се превърнат в бестселър. От Министерството на правосъдието на Великобритания коментират, че затворниците имат право да си водят дневник. Те обаче нямат право да го издават с цел печалба докато все още са зад решетките.