Бърнард Томич изненадващо нападна представителите на медиите по време на пресконференцията след вчерашния си мач в квалификациите на Australian Open. Намиращият се на 228-мо място в световната ранглиста австралиец победи Джон-Патрик Смит с 6-4, 5-7, 7-6(7) в последния кръг от пресявките и си спечели място в основната схема на турнира в Мелбърн.

Един от журналистите зададе на Томич въпроса дали все още е мотивиран да играе тенис на най-високо ниво, като това предизвика доста гневна реакция от страна на тенисиста.

„В момента съм в Доха. Рискувах живота и здравето си, за да бъда тук. Covid-19 е навсякъде около нас, много хора са болни и има цял куп неща, които могат да се объркат. Изложих живота си на риск, за да мога да дойда и да се състезавам. Разбира се, че искам да играя на най-големите турнири. Ако не беше така, щях да прекратя кариерата си. Имам достатъчно пари и мога да си позволя да го направя. Защо изобщо ми задавате такива въпроси? Не го правете повече“ отговори бившият №17 в света.

„Вие постоянно пишете лоши неща за мен. Класирах се за турнир от Големия шлем – не трябва ли това да бъде водещата тема? Непрестанно се отнасяте несправедливо към мен през последните пет или десет години. Можете да извъртате нещата както си поискате, но недейте да игнорирате факта, че достигнах до основната схема на „мейджър“ турнир. Ако наистина ме харесвате и подкрепяте, както твърдите, тогава пишете позитивни неща“ добави австралиецът.

През 2011 г. 18-годишният тогава Томич достигна до 1/4-финал на Уимбълдън и бе определян като следващата голяма звезда на австралийския тенис. Някогашният обещаващ талант обаче се забърка в множество скандали през годините и така и не достигна статута, който мнозина му предричаха. През 2015 г. той бе арестуван в Маями по обвинение в навлизане в чужда собственост, а според полицейския доклад тенисистът е оказал съпротива при ареста.

Година по-късно Томич бе гост в предаването Sunday Night, където шокира зрителите като заяви, че никога не е обичал тениса и през цялата си кариера е играел на не повече от 50% от възможностите си.

TennisKafe.com