Скандално разкритие направи “Франс прес” за конфликта между Григор Димитров и Марди Фиш във вчерашния мач за “Хопман Къп”. Според публикацията американецът е наплюл български фен и ще бъде глобен от Международната тенис федерация. Това се случило след победата на Гришо с 6:2, 6:1. Още вчера стана ясно, че между двамата има проблем, като те на няколко пъти си размениха гневни реплики.

Скандалите неизменно бяха провокирани от 30-годишния Фиш, които опита да замаже ситуацията с похвали за българина в “Туитър”. “Той е голям талант и дълго време ще бъде сред  най-добрите тенисисти”, написа Марди.

Димитров отказа да коментира случката, като заяви, че няма да повтори репликите на колегата си.

Шампионът от “Уимбълдън” за 1987 година Пат Кеш беше коментатор на двубоя за австралийската телевизия и говори по темата. "Не може често да се види подобен диалог лице в лице по време на тенис мач. Не знам какво се случи, но четейки между редовете, изглежда Григор казваше на Марди: "Какво съм направил? Просто се опитвах да се забавлявам, а ти ме атакуваш? Защо?". Марди определено не беше в добра форма тази седмица. Той игра доста лошо и беше тотално унищожен от младежа”, заяви Кеш.

Както е известно, България се представи успешно в дебюта си на “Хопман Къп” и влезе в топ 4. Гришо спечели 2 мача на сингъл, а с Цветана Пиронкова бяха безкомпромисни при двойките.