Отзвукът от допинг скандала с Яник Синер става все по-голям и по-голям.

Ник Кириос беше един от първите, който реагира остро, че италианецът се е разминал със сериозно наказание.

Други тенисисти също изказаха мнението си по въпроса.

"Различни правила за различни играчи. Не мога да си представя какво чувства всеки друг играч, който е бил наказан заради замърсени вещества", сподели канадският тенисист Денис Шаповалов, който явно е недоволен от решението.

Британецът Лиъм Броуди заяви: "Независимо дали Синер е взимал допинг или не. Това не е правилно. Много играчи преминават през същото и трябва да чакат месеци или ГОДИНИ, за да бъде обявена тяхната невинност. Не изглежда добре".

"Може би трябва да спрат да ни смятат за глупаци", лаконично написа французинът Лука Пуй.

"Това е нелепо. Стероиди чрез масаж? ATP винаги се грижи за тези, които носят пари. Добре за бизнеса, зле за прозрачността и почтеността. Обяснението на Синер изглежда доста правдоподобно, което е чудесно, но да, начинът, по който това беше разгледано, наистина не изглежда справедлив в сравнение с други играчи", категоричен е американецът Тенис Сандгрен.

Разбира се, има и такива, които защитават Синер. Един от тях е Джон Милман.

"Преди да прибързвате със заключенията, Яник Синер е имал по-малко от една милиардна част от грама в организма си. Вярвам му, може би трябва да променим прага за замърсяване. Защо се вдига шум за това, след като позволяваме на спортистите във всички спортове, включително тениса, да злоупотребяват с изключението за терапевтична употреба?", написа австралиецът.