Цветана Пиронкова изигра много слаб мач и отпадна във втория кръг на турнира в Катовице (Полша). Българката загуби с 2:6, 1:6 от Шахар Пеер за малко повече от час. Израелката отстрани пловдивчанката и миналата година на същия турнир.

В първия сет Цветана Пиронкова допусна цели три пробива в сервиса си. Българката спечели първия гейм, Пеер направи същото, а Цвети допусна първия пробив, с което изостана с 1:2. Пиронкова обаче върна пробива за 2:2, последва нов на сметката на Пеер за 3:2. Израелката обаче затвърди пробива на свое подаване за 4:2 гейма. Серията на Шахар продължи с нов пробив в сервиса на Цветана - 5:2. Пеер спечели четвърти пореден гейм за 6:2 за край на първия сет.

Във втората част българката продължи да изпитва много сериозни проблеми и логично загуби с 1:6. Шахар Пеер направи серия от 3:0 гейма във втория сет, като реализира пробив още на старта и след това за 3:0. Пиронкова спечели следващото си подаване за 1:3, което се оказа и последното в двубоя. След това българката допусна нови два пробива, а Шахар Пеер затвори сета с 6:1.

Следващият турнир, на който Цветана Пиронкова е заявила участие, е започващият на 21 април "Porsche Tennis Grand Prix", където се очаква да играят шест представителки на Топ 10 - Ли, Шарапова, Радванска, Кербер, Халеп и Цибулкова. Към днешна дата Цвети е първа в квалификациите, но почти сигурно ще има поне една отказала се от вече попадналите в основната схема тенисистки и първата ни ракета ще заеме нейното място.

ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА - ШАХАР ПЕЕР 2:6, 1:6


7_1.jpg