ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Новак Джокович отстрани действащия шампион Холгер Руне и се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, където преди часове място намери и Григор Димитров. 

Световният номер №1 загуби именно от датчанина в зала "Берси" миналата година, но тази вечер му отмъсти, елиминирайки го след 7:5, 6:7(3), 6:4. За Руне това е първа загуба в турнира. Джокович пък е печелил шест пъти титлата на Мастърса в Париж.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Носителят на 24 титли от Големия шлем се нуждаеше от точно 2 часа и 54 минути, за да преодолее съпротивата на възпитаника на своя бивш треньор Борис Бекер. Така Джокович изравни баланса в преките си двубои с 20-годишния Руне - 2:2. 

Топ поставеният в схемата имаше мачбол още в деветия гейм на втория сет, но датчанинът отрази опасността. В края на частта Руне спечели 9 от 10 изиграни точки и надделя в тайбрека. В третия сет обаче скандинавецът започна да изпитва все по-сериозни болки в ръката, което го принуди да вземе медицинско прекъсване. По пръстите на Руне имаше и кръв и това наложи облепването им. Пролича, че за датчанина е много трудно да изпълнява ударите си без болка и Джокович уверено задържаше преднината си в резултата, побеждавайки след 6:4 в третата част.

На полуфинала Ноле го очаква среща с един измежду Андрей Рубльов и Алекс Де Минор, които закриват петъчната програма в Париж.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!