Италианското издание „Гадзета дело спорт“ направи интересна аналогия за победата на Яник Синер над Григор Димитров на финала на турнира в Маями. Вестникът, известен като Спортната библия на Италия, сравни успеха на шампиона от Australian Open с полуфинала от световното първенство през 1994 г., когато „скуадра адзура“ бие България с 2:1 след два гола на Роберто Баджо.

„Синер написа историята в Маями. Нокаутира Димитров, спечели турнира и стана №2 в света. Съдба е мачове между Италия и България в САЩ да завършват по този начин. Както Роберто Баджо нокаутира Стоичков и ни подлуди. 30 години по-късно във Флорида, а не в Ню Джърси, къдрокосият Синер победи Григор Димитров с 6:3, 6:1 и ни донесе щастие.
Световният №2 Карлос Алкарас беше задминат и хоризонтът към първото място на Новак Джокович е открит и може да бъде атакуван незабавно. Да не забравяме серията от 22 победи от началото на 2024 г. и само една загуба. Това е третата титла на Яник за този сезон. След Australian Open и Ротердам, сега беше покорена и Флорида“, пише „Гадзета дело спорт“.

Интересното е, че през 1994 г. Италия загуби от Бразилия на финала на мондиала в САЩ и стана №2 в света, каквато е в момента позицията на Яник Синер в ранглистата на професионалния мъжки тенис.