Гръцкият тенисист Стефанос Циципас и испанката Паула Бадоса се оттеглиха от участие в схемата на смесени двойки на "Ролан Гарос". Двамата разкриха наскоро, че отново са в романтична връзка, но те все още нямат общ дебют на корта. При раздялата им преди това Бадоса емоционално обясни, че историята им е като на Григор Димитриов и Мария Шарапова, които много са се обичали, но са се срещнали в неподходящо време.

Циципас и Бадоса получиха "уайлд кард" за турнира в Париж и трябваше да играят в първия кръг срещу американеца Натаниел Ламънс и японката Ена Шибахара. 

Гръцко-испанската двойка разкри публично романтичната си връзка през миналата година, но двамата така и не успяха да изиграят мач заедно. Те се оттеглиха от участие и на турнира Уимбълдън през 2023, след като 26-годишната Бадоса се контузи.

Бадоса, бивша номер 2 в световната ранглиста за жени, отпадна в третия кръг в женската схема срещу най-добрата си приятелка Арина Сабаленка. Циципас пък ще играе на четвъртфиналите при мъжете срещу Карлос Алкарас.

25-годишният грък преодоля и първия кръг в схемата на двойки за мъже, където играе с брат си Петрос.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК