Стан Вавринка няма да играе на два Мастърса 1000 - Индиън Уелс и Маями. Швейцарецът взима решението, след като установи, че все още не е напълно възстановен от операцията на коляното, която претърпя преди няколко месеца. 

„Със съжаление ви казвам, че няма да мога да играя в Индиън Уелс и Маями. Това са два страхотни турнира, но завръщането на корта след тежка операция не е никак лесно. Участвах на няколко турнира и след консултация е моя екип решихме, че на този етап за мен е по-добре да се концентрирам върху тренировките. Моята цел е да намеря най-добрата си форма отново и ще работя усърдно всеки ден, за да го постигна“, каза Вавринка.

„Трябва да бъда търпелив и да дам на тялото ми времето, което иска. Засега моята цел е да се върна за сезона на клей. Обичам този период от годината и се надявам, че ще бъда готов за него. Специални благодарности за невероятната подкрепа, която получавам от моите привърженици. Надявам се да се върна до няколко седмици“, сподели своите надежди бившият номер 3 в света.