Стефан Цветков оттегли оставката си като председател на Българската федерация по тенис, която входира на 12 октомври миналата година. Той остава начело на федерацията, стана ясно на днешното й общо събрание.
 
На него бяха приети петима нови членове на УС на БФТ. 

Цялото изявление от БФТенис:

Днес в София се проведе общо събрание на Българската федерация по тенис.

На събранието бяха приети петима нови членове на УС на БФТ.

Георги Чочев - дългогодишен капитан на национални гарнитури в различни възрасти. В момента изпълнителен директор на ТК "Локомотив", гр. Пловдив. Член на треньорски съвет и човек организиращ редици турнири от календара на БФТ, ТЕ и ITF.

Кристин Грозданов - многократен Държавен шампион по тенис на България. Висше образование в НСА - специалност тенис. Член на Треньорски съвет и водач на юношески национални гарнитури. Председател на ТК "Супер Спорт", гр. Варна. Организатор на редица международни и регионални турнири.

Радослав Петков - председател на Управителния Борд на Съвета по Иновации и дигитализация към Българско търговско-промишлена палата. Управител на Ар Ел Кей Консултинг ООД - отговаря за растежа и управлението на консултантски услуги за бизнес мениджмънт и развитие, проектно управление и финансиране на различни индустрии. Съучредител и член на УС на Българска асоциация на родителите на тенисисти. 

Валентин Игнатов - Управляващ партньор на изворна вода Рилана. Повече от 15 години е бил изпълнителен директор на Девин

Добромир Андонов - собственик и изп. директор на Паркмарт холдинг АД.

Поради лични мотиви от УС на БФТ бяха освободени Мариана Ненова, Весела Лечева, Огнян Илиев, д-р Георги Крумов и проф. Генчо Начев.

За почетни вицепрезиденти на УС на БФТ бяха избрани д-р Геоорги Крумов и Огнян Илиев, а за почетен член на УС беше избрана Мариана Ненова.„

По молба на УС на БФТ с оглед на много добрите резултати и предстоящи предизвикателства бе помолен действащият председател г-н Стефан Цветков да оттегли личното си волеизявление от 12.10.22 за оттегляне поради други ангажименти. В името на тениса и бъдещите проекти и предизвикателства Стефан Цветков прие молбата на УС и продължава да изпълнява функциите си на председател на УС на БФТ.

Пред делегатите беше направен финансов и спортно-технически отчет за 2022 г. Беше приет и бюджета за 2023 г. Беше приета наредбата за провеждане на национални първенства и турнири и състезателния календар /ДСК, МСК/ с точкуване на клубовете членове на БФ Тенис за 2023 година, програма за развитие и други изискуеми от ЗФВС документи.

Беше решено до 18 май да бъде проведено Общо събрание. На него ще бъдат дискутирани промени в устава на БФТ и други документи, свързани с оптимизиране и подобряване дейността на Българска федерация по тенис.