Каролина Мухова се класира за полуфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Чехкинята се наложи с 6:1, 6:4 срещу поставената под номер 22 в схемата Беатрис Адад Мая за час и 25 минути.

Мухова постигна два пробива в първия сет и бързо поведе в резултата. Във втората част чешката тенисистка поиска прекъсвания на няколко пъти, като имаше нужда от медицинска помощ заради стомашни проблеми, но успя да се справи и се класира за втори пореден полуфинал в Ню Йорк.

Мухова два пъти спечели подаването на бразилката на два пъти за 3:2 и 4:3, след което при 5:4 сервира успешно за спечелване на двубоя.

Чехкинята, номер 52 в световната ранглиста, игра в предпоследната фаза на Откритото първенство на САЩ през миналия сезон, но след това претърпя операция на китката и отсъства от кортовете в продължение на девет месеца.

Финалистката от "Ролан Гарос" 2023 Мухова, която претърпя операция и се завърна в игра през юни, има четири победи в четирите си срещи с Беатрис Адад Мая. Това е шести турнир за нея след възстановяването й от контузия.

На полуфиналите Каролина Мухова ще се изправи срещу представителката на домакините Джесика Пегула или лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек.