Световният №1 в тениса Новак Джокович беше дисквалифициран от US Open! Решението за отстраняването му от турнира от Големия шлем дойде, след като сърбинът улучи с топка една от жените на линията по време на мача му с Пабло Карено Буста. Инцидентът се случи в края на първия сет, когато Ноле изоставаше с 5:6 гейма. Испанецът току-що го беше пробил и трябваше да сервира след едноминутната пауза. 

Със силен удар Джокович удари дамата на линията в гърлото, а секунди след това отиде при нея, за да й се извини. Съпервайзърът обаче беше категоричен в решението, което взе заедно със съдията, спазвайки правилата - дисквалификация на Ноле. 

Сърбинът няколко минути се обясняваше, че не е имало умисъл в действието му срещу една от съдийките на линията, но това не промени нещата и той беше принуден да приключи рано участието си в US Open, който е печелил три пъти до момента.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Малко преди нелепия инцидент Джокович отново се провини, изливайки гнева си след непредизвикана грешка. Сърбинът демонстративно удари топката в рекламите до корта, изпускайки нервите си, а не след дълго дойде и ударът по една от съдийките.

При това положение Буста продължава на 1/4-финалите. Испанецът ще се изправи срещу победителя от мача между Денис Шаповалов и Давид Гофен, които играят по-късно тази вечер. 

 

 

 

 

 



Пабло Карено Буста: