Григор Димитров победи французина Жереми Шарди със 7:6 (7:3), 6:4 в среща от втория кръг на тенис турнира в Монте Карло и записа четвърта победа в шест мача с този съперник.

Вчера българинът спечели срещу германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4, а в следващия си мач може да срещне Краля на клея Рафаел Надал, който около 15:00 часа излиза на корта срещу аржентинеца Федерико Делбонис. Димитров има едва една победа срещу 13 загуби от испанеца, като допусна поражение в последните 6 мача с Надал.

Срещата с Жереми Шарди започна страхотно за Григор и българинът записа пробив във втория гейм за 2:0. Играта тръгна гейм за гейм, а Григор поведе с 5:2, но Шарди не се отказа. Французинът успя да пробие Григор при третия си опит в деветия гейм за 5:4, а след това изравни резултата. Нещата станаха критични за Димитров при брейкпойнт за французина, но все пак Гришо не допусна втори пробив и поведе с 6:5, а след това Шарди доведе сета до тайбрек. В него Григор Димитров тръгна много добре и направи мини пробив, поведе с 2:0, но след това Шарди успя да изравни. Гришо отново дръпна в резултата за 4:3, затвърди мини пробива, след което спечели всичко възможно за крайното 7:3 в тайбрека.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Българинът пропусна великолепна възможност да пробие съперника си в началото на втория сет, но след три гейма на нула в мача, все пак успя да го направи в петия и поведе с 3:2. Следващият сервис гейм на българина беше инфарктен и Шарди имаше цели три възможности за пробив, но не се възползва и Димитров поведе с 4:2. Гришо пропусна две великолепни възможности за пробив в следващия гейм и Шарди намали аванса му до 4:3. Последва бърз успех при сервис на Димитров и българинът поведе с 5:3, след което Шарди взе своето за 5:4. Десетият гейм се оказа последен в мача в Гришо взе сета с 6:4.