„Евроспорт“ се сдоби с правата за излъчване на мини тура, организиран от Новак Джокович, в който ще участва и Григор Димитров. Adria Tour започва на 12 юни в Белград, а привържениците на тениса у нас ще могат да гледат мачовете на живо в каналите на Eurosport.

Все още предстои да бъде обявена пълната програма за събитието.

Григор Димитров ще играе в Белград и Задар като част от мини тура. По първоначална информация – първата ракета на България ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия). Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

В Белград по трибуните ще има 4500 зрители, които ще спазват дистанция от 1 метър. Същият брой фенове се очаква и в Задар, каза директорът на мини тура и брат на Новак – Джордже Джокович.

Всеки уикенд в Adria Tour ще се провеждат турнири с по две групи от по четирима тенисисти, като мачовете ще бъдат във формат два от три сета до 4 гейма. Всеки ще играе по два мача в събота, след което по един в неделя, последван от финала между победителите от групите.

Освен Григор Димитров и Новак Джокович, участие са потвърдили Александър Зверев, Марин Чилич, Борна Чорич, Виктор Троицки, Доминик Тийм и Дамир Джумхур.

Йелена Янкович се завръща отново на корта. Бившата №1 ще участва в Adria Tour, като ще си партнира с Новак Джокович в двубой на смесени двойки. Двамата сънародници ще се изправят срещу младата надежда Олга Данилович и опитния специалист при тандемите Ненад Зимонич.

Двубоят ще се състои в Белград на 12 юни – информацията бе повърдена от самата Янкович във видеоразговор със 17-кратния шампион от Големия шлем

Припомняме, че първият транш от 1000 билета за Adria Tour бе продаден само за 7 минути. На състезанието ще има ограничен борй фенове, които ще трябва да спазват мерките за социална изолация. От компанията Ticket Vision, която разпространява билетите за турнира на Джокович, обявиха, че желаещите да посетят надпреварата наистина с много, а в петък ще пуснат нови 1000 билета.