Двама от най-добрите ни тенисисти получиха страхотен шанс. Димитър Кузманов и Александър Лазаров са приели поканата да участват на големия международен демонстративен турнир в Белград. Надпреварата е инициирана и ще се проведе в академията на Янко Типсаревич. На 15 юни те ще се включат в инициативата, която има за цел да поддържа играчите активни в условията на парализирания от пандемията тенис свят. 

“Източноевропейският шампионат”, както Типсаревич е озаглавил турнира си, ще започне на 15 юни в академията му в Белград и ще включва световноизвестни имена като Дамир Джумхур, Душан Лайович, Николоз Басилашвили, Виктор Троицки, Ласло Джере, Миомир Кецманович, двамата българи и други.

Кузманов и Лазаров информираха днес в Пресклуб "България", че Новак Джокович и Григор Димитров може да посетят надпреварата и дори да участват. На 13 и 14 юни в Белград ще се играе пък демо турнирът на Ноле - “Адриа тур”, в който Гришо ще участва. 

На специална церемония днес в Пресклуб „България" Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха наградата за Отбор на месец януари в анкетата спортните медии и редакции. Двамата заедно с Григор Димитров, Адриан Андреев и Александър Донски постигнаха изключителен успех, като се класираха на девето място в първото издание на ATP Cup. Тенисистите получиха 15 гласа от участвалите в анкетата 20 медии.
 
Припомняме, че тогава родните тенисисти участваха в първото издание на надпреварата ATP Cup и макар да не прескочиха групата, записаха две победи, включително срещу тима на Великобритания, като впечатлиха с представянето си. Наградата беше връчена със закъснение поради пандемията от коронавирус.