България спечели с 2:1 спора с Молдова на АТP Cup, а веднага след загубата на двойки в партньорство с Александър Лазаров играещият ни капитан Григор Димитров отиде да тренира сервиси заедно с наставника си Кристиан Гро. 

Минути по-късно кортът на Гришо беше обраден от стотици българи, които слязоха от трибуните, за да го поздравят и да си вземат автографи, предаде кореспондентът на БЛИЦ от Сидни, който засне и кадри от събитието

Когато видя сънародниците си, Григор прекъсна тренировката и ги попита "Как сте?". Имигрантите му отговориха в един глас: "Добре сме!". 

А след това му върнаха като форхенд същия въпрос. "Добре съм", усмихна се Гришо и продължи да изпълнява сервиси.

Winbet - победата е емоция! (18+)

За по-голяма прецизност Гро беше наредил от другата страна на корта няколко празни опаковки от топки, които Димитров трябваша да цели. Още с втория удар Гришо буквално размаза една от мишените, а публиката избухна в аплодисменти.

Той беше адмириран от трениращия в съседство Диего Шварцман, който ден по-рано припадна от 46-градусовата жега на корта, а сега е напълно възстановен.

Останалите ни двама национали - Александър Донски и Адриан Андреев, също се подготвят за двубоя с Белгия (стартиращ във вторник в 8:30 часа българско време) на един корт разстояние от Григор.

След като потренира сервиса си Димитров отиде да разговаря с феновете край корта, които разчувства с думите, които им изрече. Те му казаха, че са дошли в Сидни специално заради него и ще го следват навсякъде, както винаги. "Ние сме от Мелбърн, ние от Сидни...", обясняваха запалянковците на звездата, а той им каза: "Не! Вие сте от България!", с което много ги трогна.

БЛИЦ TV: България ликува! Гришо подлудява феновете ВИДЕО 

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!


Снимки Getty Images/Guliver: