Григор Димитров започна прекрасно участието си на турнира в Ротердам, елиминирайки осмия поставен в основната схема Денис Шаповалов след 6:3, 7:6(3) за 1 час и 31 минути игра в срещата им от първия кръг. Следващият опонент на родната първа ракета ще бъде Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф, които играят утре.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гришо направи пробив още при първото подаване на канадеца и нямаше проблеми да спечели първия сет с 6:3. Далеч по-оспорвана бе втората част, в която двамата печелеха на свой сервис и нямаше пробив. Така се стигна до тайбрек, в който българинът триумфира със 7-3 точки и след 7:6 гейма ликува с победата.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДЕНИС ШАПОВАЛОВ 6:3, 7:6(3)

ПЪРВИ СЕТ
Най-добрият български тенисист започна трудно и губеше с 15-40 на свой сервис в първия гейм, но все пак успя да спечели подаването си. Първият сервис-гейм на канадеца също бе доста оспорван, а Гришо имаше три шанса за пробив и при последния го направи, за да поведе с 2:0. След това Димитров затвърди лесно пробива за 3:0. Шаповалов успя да спечели второто си подаване след нов оспорван гейм и намали на 3:1. Последва нов лесен гейм за българина при негово подаване и той поведе с 4:1. 20-годишният канадец спечели на нула при свой сервис, а Гришо отвърна със същото за 5:2. След нов оспорван гейм Шаповалов намали на 5:3. Димитров отново взе лесно своето подаване и затвори сета при 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна с лесен сервис-гейм в полза на канадеца, но Гришо бързо изравни за 1:1 след своето подаване. Двамата спечелиха лесно и следващите си подавания за 2:2. Последва лек сервис-гейм за Шаповалов, а Димитров трудно взе гейма при подаването си за 3:3. Канадецът продължи без проблеми да печели на свой сервис и отново поведе, а българинът отново с доста усилия успя да изравни - 4:4. Картината не се промени и при следващите подавания, а Шаповалов стигна до първа точка за пробив и въобще за спечелване на сета при сервиса на Гришо, който обаче обърна нещата и изравни за 5:5. След нов лесен гейм за канадеца Гришо продължи да има затруднения при първия си сервис и да допуска двойни грешки, но все пак спечели подаването си за 6:6, вкарвайки сета в тайбрек. В началото него двамата се пробиха по веднъж. Последва нов минипробив и Димитров поведе с 5-2 точки. При 6-3 българинът имаше три мачбола и взе още първия, за да триумфира със 7:6 и крайната победа.