Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи американеца Джон Иснър с 6:3, 7:6(6) и за втора поредна година стигна 1/4-финалите на турнира в калифорнийския град Индиън Уелс. Срещата продължи 1 час и 35 минути, а успехът е втори за българина над високия 211 сантиметра съперник от четири двубоя, а в следващия кръг той очаква победителя от сблъсъка между руснака Андрей Рубльов и поляка Хуберт Хуркач.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Гришо направи ранен пробив и спечели лесно първия сет, но във втория двамата взимаха подаванията си и се стигна до тайбрек, който бе изпълнен с нерви. Американецът сгреши два поредни пъти в последните точки и това осигури победата на българина.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДЖОН ИСНЪР 6:3, 7:6(6)

ПЪРВИ СЕТ
Григор започна с двойна грешка на старта, но въпреки това с лекота спечели първия гейм. С три аса Иснър спечели убедително подаването си и изравни за 1:1. Димитров взе следващия си сервис-гейм, след като за заключителната точка прехвърли с форхенд излезлия на мрежата си съперник. След това Гришо осъществи три великолепни минаващи форхенда, които му осигуриха първия пробив в мача за 3:1. Българинът веднага го затвърди и до края на сета нямаше проблеми да го затвори при 6:3 в своя полза.

ВТОРИ СЕТ
Иснър направи три поредни аса и взе подаването си в началото на втората част. На свой сервис Григор успя да поведе с 40-15 и след това изравни за 1:1. Убедителен сервис-гейм на нула без почти Григор да докосне топката изведе Иснър отново напред в резултата, но българинът използва оръжието на американеца и по идентичен начин възстанови равенството - 2:2. След това представителят на домакините получи домакинска помощ и отново спечели подаването си. Гришо наниза пети си ас, след което добави още един рутинно изглеждащ форхенд-уинър по правата за 30-0. Американецът не се предаде и геймът продължи по-дълго, а с минаващ форхенд-уинър българинът изравни за 3:3. Иснър също взе подаването си, а Димитров отвърна с перфектен сервис-гейм на нула - 4:4. Два аса и два невърнати сервиса дадоха нов минимален аванс на американеца. Двамата взеха и следващите си сервис-геймове за 5:6, а това подсигури на американеца най-малко тайбрек. След нов продължителен гейм Гришо спечели подаването си вкара сета в тайбрек.

Димитров проби първия сервис на Иснър в тайбрека, след което затвърди пробива си, но това стори и американеца. С 12-ия си ас Иснър изравни изоставането си, след което сгреши от форхенд, пращайки топката в аут. Българинът също сгреши и възстановила равенството. Двамата продължиха да играят точка за точка и стигнаха до 4:4. Григор стигна до точка за спечелване на мача на сервис на противника, но Иснър изравни. Американецът допусна грешка от форхенд, което този път даде възможност на българина на собствен сервис да реши мача и той го направи за 8:6 точки в тайбрека и 7:6 в сета.