Димитър Кузманов постигна страхотна победа над Стив Дарси, побеждавайки го с 6:0, 6:3. Така Мико даде преднина на България в спора с Белгия в решителната среща за първото място в Група "C" на АТP Cup. 

Втората ни ракета стартира впечатляващо срещата си с Дарси, когото отвя с 6:0 в първия сет. Опитният белгиец затрудни Кузманов във втората част, но пловдивчанинът показа по-здрави нерви и със силни отигравания надделя с 6:3, а с това спечели и срещата.

За Кузманов това е втора победа на ниво ATP, както и втори успех над Дарси. Двамата играха на турнира в Марбург (Германия) през 2016 година, когато Мико се наложи с 6:3 и спечели след отказ на белгиецa.

Припомняме, че до момента на ATP Cup България постигна победи с по 2-1 успеха над Великобритания и Молдова. Спорът с белгийците е решителен за продължаването напред на Григор Димитров и компания. 

България ще завърши на върха в групата, ако победи Белгия - без значение дали с 3-0 или 2-1. След това пред Гришо и компания предстои тежко изпитание срещу домакина Австралия. 

Вторият мач от спора е между първите ракети на двете страни Григор Димитров и Давид Гофен. След това е срещата на двойки. В нея е планирано да си партнират Гришо и Кузманов.

Мачовете се излъчват пряко по MAX Sport 1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!

 

 

 

 

ВИЖ КЛАСИРАНЕТО В ГРУПАТА - ТУК!!!

Пълната програма - ТУК!!!

 


ПЪРВИ СЕТ
Кузманов беше разколебан на страна на мача, като в откриващия си сервис гейм изостана с 30:40. Бързо обаче успя да се измъкне от трудната ситуация, като при 40:40 отигра много добре и стигна до предимство, след което още при първия си опит си взе подаването. След това Мико проби сервиса на Дарси, и то на нула, повеждайки с 2:0 гейма. Втората ни ракета веднага затвърди пробива - 3:0.

Кузманов дръпна с 30:0 и след сгрешена къса топка от страна на Дарси се стигна до брейк точка. С първите се две излизания на мережата белгиецът обаче успя да намали на 40:30. След още една грешка от бекхенд за 35-годишния Дарси се стигна до нов пробив за Кузманов и преднина от 4:0.
 
Втората ракета на Белгия стигна до първата си брейк точка в петия гейм. Кузманов обаче успя да я отрази. След това българинът стигна до предимство, но топка в мрежата отново изравни резултата. Със страхотно разиграване на мрежата геймът бе спечелен от Мико - 5:0.

Националът ни стигна до две точки за сета при сервис на Дарси. При първата белгиецът се спаси, но след това първият му сервис не влезе, а при втория изпрати топката в аут. Така Мико спечели първия сет на нула - 6:0.

ВТОРИ СЕТ
Кузманов поведе с 30:0, Дарси взе точка след бекхенд на Мико в аут. След добър сервис и грешка на белгиеца пловдивчанинът спечели седми пореден гейм. Белгиецът бързо изравни за 1:1, печелейки първия си гейм в срещата. 

Отговорът на Мико обаче беше светкавичен - поведе с 40:0, взе гейма, след което и Дарси взе лесно подаването си - 2:2. След непредизвикана грешка и топка в мрежата белгиецът повде с 30:15. След това топка в аут донесе брейк точка за Дарси. Първият пробив за втората ракета на Белгия дойде след топка в аут. След дълго разиграване при резултат 30:30  в шестия гейм Кузманов достигна до брейк бол, след като принуди Дарси да сбърка със страхотна игра. Още едно дълго разиграване приключи с успех на Кузманов и пробивът бе върнат 3:3.

Мико взе подаването си за 4:3, а след това направи още един брейк за 5:3. На собствено подаване националът ни бързо дръпна с 40:0, а при втората възможност спечели с 6:3, а с това ликува и с победата.