ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Участващите с "уайлд кард" Янаки Милев и Пьотр Нестеров се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597 900 евро. 18-годишният Милев и 19-годишният Нестеров надделяха над близнаците Джак и Джейми Ванс от САЩ с 6:4, 6:4 за 76 минути на централния корт в зала "Арена Армееец".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В дебютния си мач като двойка в Тура на АТП българските тийнейджъри бяха много солидни на сервис през цялата среща и не дадоха нито една възможност за пробив на 24-годишните опоненти. 

Триумфът е исторически, тъй като за пръв път в историята на Sofia Open и двете български двойки преодоляха първи кръг, след като вчера успех постигнаха и Александър Донски и Александър Лазаров.

Милев и Нестеров реализираха ранен пробив още в третия гейм, който се оказа достатъчен за успеха в първата част. Във втория сет те поведоха с 4:2 и запазиха предимството си до края.

Така на четвъртфиналите младоците ще срещнат поставените под №2 Рафаел Матош (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания). Двубоят е последен пети в утрешната програма на корт 1, която стартира в 12:00 часа.

Преди това във втория мач на корт 1 в четвъртък други българи с "уайлд кард" Александър Донски и Александър Лазаров ще срещнат на четвъртфиналите водачите в схемата Симоне Болели и Фабио Фонини (Италия).

До края на днешния ден пък предстоят мачовете на Григор Димитров и Александър Лазаров на сингъл.

"Чувството е страхотно, благодаря на всички, които ни подкрепиха днес, наистина благодаря. Много се гордея с представянето на Янаки, той игра страхотно“, каза в интервюто на корта Пьотр Нестеров.

„Без вас нямаше как да се справим, надявам се следващия мач пак да сме тук. Оставаме в залата за двубоите на Григор Димитров и Алекс Лазаров. Трябва българското участие да продължи докрай“, каза 18-годишният Янаки Милев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК