ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Фаворитът за спечелването на рекордния десети трофей от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович надделя срещу Енцо Куако от Франция с 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0 в интригуващ мач с много болка на корта, тъй като и двамата имаха контузии. 

В следващия кръг Ноле, който е пети в световната ранглиста в момента, ще се изправи срещу Григор Димитров. Първата ни ракета по-рано днес отстрани друг сърбин - Ласло Джере (6:3, 6:2, 6:0). 

Това ще бъде мач №11 между Гришо и Джокович. Балансът е 9:1 победи за сърбина. Двубоят ще се играе в събота, а началният му час ще стане ясен утре.

200 лв Начален Бонус Спорт! 

Първият сет се разви перфектно за Джокович, който реализира два пробива и даде само гейм на Куако (№191 в светoвната ранглиста). 27-годишният французин имаше проблеми, тъй като обърна глезена си и видимо не бе в най-добрата си физическа форма. Наложи се медицински таймаут, след който продължи да играе с превързан крак. 

Втората част срещата се превърна в мач на контузените, след като при 2:2 Джокович започна да се оплаква от болки в крака. След десетия гейм при аванс 5:4 за французина Ноле поиска медицински таймаут и се оттегли в съблекалнята. Наложи се лявото му бедо да бъде бинтовано. Въпреки болките, които изпитваха и двамата, пробиви нямаше. Така се стигна до тайбрек, в който Куако се върна от 0:3 и в крайна сметка го спечели със 7:5. 

В третия сет Джокович бързо поведе с 3:0, а при 3:1 не успя да се възползва от четири точки за пробив, за да увеличи преднината си. Въпреки това с пробив в осмия гейм звездата поведе с 2:1 сета, а в четвъртата част беше перфектен, спечелвайки я на нула - 6:0. 

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени