ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Григор Димитров победи с убедителното 6:3, 6:2, 6:0 Ласло Джере от Сърбия в среща от втория кръг на Australian Open. Успехът е втори пореден за българина на корт "1573" в Мелбърн, на който във вторник той елиминира и Аслан Карацев от Русия.​ 

Гришо игра на висота срещу 68-ия в световната ранглиста Джере и във втори пореден мач не загуби сет. Третата част българинът дори спечели на нула, вързвайки геврек на сърбина.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Българинът проби още във втория гейм. При 5:3 Димитров изпусна един сетбол при сервис на Джере, но след това взе сета на собствен сервис. Втората част започна с пробив на Димитров още в първия гейм. Той направи нов брейк за 4:1, а при 5:2 пропусна три сетбола при сервис на сърбина.  След това Гришо спечели сервис гейма си, за да поведе с 2:0 сета и да се доближи до крайния успех.

31-годишният хасковлия продължи да доминира и в третата част, в която не остави никакви шансове на Джере и го срази с впечатляващото 6:0. В третия сет Григор загуби само четири точки и логично е в третия кръг. 

Мачът беше първи между двамата и продължи 94 минути.

Следващият съперник на Григор Димитров може отново да бъде сърбин, и то не кой да е, а Новак Джокович. Притежателят на рекордните девет титли от Аустрелиън Оупън играе днес с Енцо Куако (Франция) и при победа ще гледаме Гришо срещу Ноле.

Предишният случай, в който Димитров спечели гейм на нула беше на 2 ноември в зала в Париж - победата над италианеца Фабио Фонини (6:0, 7:5).

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЛАСЛО ДЖЕРЕ 6:3, 6:2, 6:0

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров стартира силно, спечелвайки първото си подаване, след което осъществи ранен пробив. При сервиса на Джере българинът поведе с 30:0, след това и с 40:30, но пропусна първия си брейк пойнт. Сърбинът спаси първия, но Григор стигна до втори и се справи отлично, повеждайки с 2:0.

Третият гейм се движеше точка за точка. Григор направи страхотен ас за 30:15, но после допусна изравняване след двойна грешка. Последваха две успешни точки и трети гейм в актива на Димитров - 3:0.

Джере се окопити и успя да вземе първи гейм в мача - 1:3. След това двамата си размениха по един гейм и Григор поведе с 4:2. Впоследствие българинът стигна до сетпойнт в края на осмия гейм. Джере обаче го спаси и стигна до предимство в своя полза, от което се възползва и в крайна сметка спечели подаването си.

При подаването за спечелване на гейма Гришо поведе с 30:0, а след това с 40:15. Сърбинът съумя да стигне до точка, но в крайна сметка за повече не получи шансове и българинът спечели откриващата част с 6:3 за 38 минути.

ВТОРИ СЕТ
Григор продължи да играе силно и в тази част. Неточност на Джере и двойна грешка доведоха до ранен пробив на първата ни ракета. След това двамата си размениха по един гейм за 2:1. Отличната игра на Григор продължи и той поведе с 3:1. 

В петия гейм Димитров осъществи нов пробив и друпна с 4:1. След солиден сервис гейм Гришо беше още по-напред - 5:1. Българинът имаше три сетбола, които не успя да реализира при подаването на Джере, за да се стигне до 5:2. В осмия гейм обаче Димитров спечели подаването си на 15 и поведе с 2:0 сета.

ТРЕТИ СЕТ
Първата ни ракета доминираше в началото и на тази част и стигна до пробив още в първия гейм. Григор набързо поведе с 2:0. След това стигна и до втори пробив в сета. Ласло Джере предаде гейма при свое подаване с двойна грешка.

Димитров продължи да бъде пълен господар на корта и след гейм на нула дръпна с 4:0 и още повече се доближи до победата. Третият пробив на българина беше на 15 и така той поведе с 5:0, като сервираше за спечелването на мача. Със сервис гейм на нула Гришо довърши Джере и вдигна победоносно ръце. 

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени