Григор Димитров преодоля квалификациите на Откритото първенство на Австралия и премина първия кръг. В него надделя над Андрей Голубев с 6:1, 6:4, 6:1 и накара светът да му обърне внимание. "Целим се високо. Искаме да бъда в Топ 40 до края на годината. Сега съм по-зрял на корта. Трябва да приема, че успехът не идва толкова бързо. Знам, че трябва да вървя напред стъпка по стъпка", каза след успеха българинът.

Сайтът tennis.com посвещава голям материал на нашето момче. Текстът е озаглавен “Моментът на Григор Димитров”. ”Когато спечели последната точка, той стисна юмрук и се усмихна. След това погледна към треньорите си и се усмихна още повече. Не можеше да спре да се усмихва. Току що бе спечелил първия си мач на турнир от “Големия Шлем”. Това беше Моментът на Григор Димитров”, пише за него авторът, който отново се спира на дълго и нашироко към приликите му с Роджър Федерер.

Любопитна е и реакциите на британските медии. Те предупредиха Анди Мъри да внимава, ако иска да спечели турнир от шлема, защото след ерата на Федерер и Рафаел Надал се очертава нова – на Григор Димитров и талантливия литовец Ришар Беранкис./БЛИЦ