Австрийският тенисист Филип Освалд направи признание, свързано с разкрития преди няколко седмици голям скандал с черно тото. Той обяви, че са му предлагали пари, за да загуби мач.

„Казаха, че ще ми дадат 15 000 евро, за да отпадна в първия кръг в Хелзинки. Това е интересно, тъй като бях аутсайдер във въпросния мач. Бях направо потресен. Казах на човека, който ми се обади, повече никога да не ми звъни“, заяви Освалд пред „Vorarlberg Online“.

През кариерата си 33-годишният австриец няма нито една спечелена титла на сингъл от турнир на АТР. На двойки има 10 трофея и 31 от веригата „Челънджър“.

Най-предното му класиране в ранглистата на сингъл е 206-о място. При двойките е бил 37-и, а в момента е 41-ви. В турнирите от Големия шлем не е стигал по-напред от втория кръг.

Бившият австрийски тенисист Вернер Ешауер (45 г.) също призна пред изданието, че са му предлагали пари, за да загуби мач, в който е бил тотален аутсайдер.

Това е станало преди двубоя му с Рафаел Надал от първия кръг на „Уимбълдън“ през 2007 г. Австриецът не се съгласил да вземе парите, а след това отстъпил на фаворита от Испания с 2:6, 4:6,1:6.