В навечерието на дебютното издание на ATP Cup, където България ще бъде представена от Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, Тодор Енев отправя своите пожелания:

„Като рекордьор по мачове за „Купа Дейвис" и дългогодишен капитан на България искам да пожелая успех на Григор Димитров в дебюта му като играещ капитан. Зная каква е отговорността да поведеш България, да играеш, да предаваш опит и да обединяваш. Вярвам, че България ще се представи достойно в новата отборна надпревара, която открива мъжкия тенис календар за 2020 година. Кузманов, Лазаров, Донски и Андреев имат опит като отбор и изграден колективен дух в досегашните ни мачовете за "Купа Дейвис".

Желая на момчетата сега да се насладят на турнира, атмосферата и срещите с големите в Австралия. Припомням, че за разлика от „Купа Дейвис" БФТ за жалост няма ангажимент по организация, логистика и обезпечаване на родното участие на ATP Cup, който е под егидата на ATP, но централата не е отказвала съдействие или помощ, като част от българите, смея да твърдя, че имаха добра подготовка и тренировки на Националния тенис център. Успех на отбора на България на ATP Cup в Австралия! На всички, които обичаме тениса, пожелавам успешна Нова година, положителни емоции, а защо не и 2020 победи на корта!", каза Енев пред Българската федерация по тенис.