Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби мача си на двойки от първия кръг на турнира в Ухан. Тя и партньорката ѝ Магдалена Фрех (Полша) загубиха от китайките Яфан Ван и Ифан Сюй с 2:6, 6:4, 7:10.

Мачът започна с пет поредни пробива в първите пет гейма, като азиатките поведоха с 3:2. До края на частта те взеха още веднъж подаването на българката и полякинята и затвориха сета при 6:2.

Във втората част Томова и Фрех първи направиха пробив за 3:1, след което китайките го върнаха, но после българката и полякинята спечелиха съперниковото подаване в десетия гейм и изравниха резултата от сетовете след 6:4.

В решаващия трети сет, който бе дълъг тайбрек, първата ни ракета и Фрех поведоха със 7:6, но след това китайките спечелиха четири поредни точки и триумфираха в мача след 10:7.

По-рано днес Виктория Томова надигра на сингъл американката Ашлин Крюгер с 1:6, 7:6 (8), 7:5, като спаси четири мачбола и остана 2 часа и 37 минути на корта. Във втория кръг първата ни ракета ще се изправи срещу американката Коко Гоф, поставена под номер 4 в схемата на турнира.