Първата ни ракета при жените Виктория Томова постигна феноменален обрат над американка и се класира за втория кръг на квалификациите на турнира в Бризбейн (Австралия). Българката спаси шест мачбола във втория сет, съумявайки да преодолее Дженифър Брейди след 4:6, 7:6(8), 6:2. Двубоят продължи близо три часа. 

В първия сет 157-ата в света Томова успя само веднъж да вземе подаването си, докато Брейди го направи два пъти и това в крайна сметка натежа - 4:6.

Във втория сет нямаше пробиви, но в десетия гейм софиянката спаси четири мачбола на своето подаване и в крайна сметка успя да прати сета в тайбрек. В него Вики спаси още два мачбола и го спечели след 10:8 точки в своя полза. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Още в началото на третия сет Томова беше пробита от 114-ата в света Брейди, но бързо съумя да излезе напред в резултата след общо три материализирани пробива, за да се стигне до крайното 6:2 и класирането във втория кръг. Там българката ще се изправи срещу Кристина Макхейл. Американката е №151 в света и отстрани водачката в схемата Александра Крунич.