Откритото първенство на Великобритания по тенис ще бъде отложено заради плъзналия из света коронавирус.

Това съобщи вицепрезидентът на германската федерация по тенис Дирк Хордорф в интервю за "Скай спортс".

Той уточни, че организаторите на "Уимбълдън" ще се съберат в сряда, когато ще обявят официално решението.

"От "Уимбълдън" подчертаха, че ще имат среща на Борда в сряда и тогава ще вземат окончателно решение. Знаете, че съм ангажиран с управата на АТР и WТА. Вече е направено необходимото и "Уимбълдън" ще бъде отменен, в това няма никакво съмнение", заяви Хордорф.

"Това е правилното решение в настоящата ситуация. Не е реалистично да си представим, че с всичките забрани и ограничения за пътуване, които са наложени, може да бъде организиран толкова мащабен международен турнир, за който ще пътуват стотици хиляди хора от целия свят. Немислимо е", допълни той.

Хордорф не вярва, че Откритото първенство на Великобритания по тенис, което по програма трябва да започне на 29 юни, ще може да бъде преместено за по-късно през годината.

Надпреварата на трева в Лондон е най-старата от четирите турнира от Големия шлем, като стартира през 1877 година и досега в историята не се е провеждала само в периодите на Първата и на Втората световна война - 1914-1918 и 1940-1945 година.

Заради пандемията от коронавирус тенис няма да се играе никъде по света най-рано до 7 юни.

Организаторите на "Ролан Гарос" вече обявиха, че местят турнира от края на май за втората половина на септември, въпреки че решението им не беше съгласувано с международната федерация по тенис, както и с асоциациите на професионалните тенисисти - АТР и WТА.