Ник Кириос често е недоволен от външни фактори, които пречат на представянето му на корта, а също така не са малко случаите, в които влиза в словесни престрелки със съдиите.

В двубоя си от първи кръг в Монреал срещу Кайл Едмънд, който загуби в два сета, австралиецът се скара с рефера на стола Адел Нур заради кърпа.В първия сет шампионът от Вашингтон не желаеше да използва наличните кърпи и поиска на корта да му бъде донесена бяла. Цялото действие се забави 20 минути, а през това време Ник изразяваше бурно недоволството си към съдията.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кириос твърдеше, че поисканите кърпи могат да му бъдат донесени от съблекалнята, а Нур заяви, че няма как да стане от съдийския си стол. „Казваш ми, че не можеш да поръчаш по радиото: „Хей, може ли да ми донесете една бяла кърпа?“, обърна се австралиецът към рефера.

След множество обвинения Ник най-накрая се сдоби с желаното, но получи и официално предупреждение. „Няма да приема такъв тип разговор и затова получаваш наказание за нарушаване на етикета на корта“, каза Нур на Кириос, а австралиецът отговори: „Отне ви 20 минути за това. 20 минути. О, донесохте ми две. Благодаря“.