Шампионката на US Open за 2017 г. Слоун Стивънс е претърпяла голяма лична трагедия по време на карантината си в Мелбърн. Американката сподели в социалните мрежи, че нейният дядо е починал малко след отпътуването ѝ за Австралия.

Това е третият близък роднина, който Стивънс губи в рамките само на няколко седмици. На 26 декември Covid-19 е отнел живота на лелята на световната №40, а на 10 януари това се е случило и с нейната баба.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След трагичната новина за смъртта на дядо си бившата №3 в света се сбогува с него чрез няколко прочувствени статуса в Twitter.

Американката първо публикува клип, на който се вижда как разговаря с него по телефона минути след спечелването на титлата на US Open. „Гледах това видео от Ню Йорк около 100 пъти днес. Дядо ми вече е с Бог и с любовта на живота си. Само една седмица след баба ми. Сърцето му не понесе нейната загуба “ написа Стивънс като текст към публикацията.

„Дядо ми беше най-милият човек и винаги ще ми липсва. Мога само да се надявам да донеса любов щастие в живота на също толкова много хора. Той е олицетоврението на думите „любов“, „доброта“, „щедрост“ и истински пример за семеен човек“ добави 27-годишната тенисистка.

„Всичко, което някога съм искала, е да накарам баба и дядо да се гордеят с мен. Много съм щастлива, че успяха да видят как моите мечти в тениса се превръщат в реалност. Благодарна съм за времето, прекарано с тях, както и за това, че виждам толкова много черти от техния характер в майка ми, която продължава да бъде моята опора. За тяхната любов ще се разказват истории. Нека почиват в мир“ завърши Стивънс.

След публикуването на статусите Стивънс получи окуражаващи съобщения от няколко бивши и настоящи звезди на тениса.

„Много съжалявам да прочета това. Мислено съм с теб и ще се моля за семейството ти“ написа легендата Били Джийн Кинг. „Ти наистина накара баба си и дядо си да се гордеят с теб“ гласеше посланието на Мадисън Кийс, която бе съперничка на Стивънс на финала на US Open.