Григор Димитров е бил измъчван от травма по време на турнира от сериите "Чаланджър" в Хелзинки с награден фонд 106 500 евро и гостоприемство. Поради тази причина най-добрият ни тенисист не е успял да се класира на финала във финландската столица . Новината съобщи президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, който днес пристигна на посещение в Добрич.
 
"Чух се с Григор и семейството му, за да го поздравя за 106-ото място в световната ранглиста. За съжаление, той беше контузен по време на последния му мач в Хелзинки, но това е част от професионалния живот на спортиста. Не е фатално, възстановява се. В най-скоро време го очаквам да влезе в стотицата", заяви Цветков в интервю за "Център спорт".
 
Както е известно, 19-годишният хасковлия отпадна на полуфиналите след загуба с 6:7 (5), 6:0, 1:6 от 119-ия в света Ричард Беранкис (Литва). По този начин Григор изтърва шанса си да завърши годината в Топ 100 и да попадне директно в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Сега той ще трябва да разчита на отказали се тенисисти, в противен случай го очакват квалификации.