Треньорът на Ига Швьонтек, Пьотр Сйержпутовски, сподели пред полския сайт Sportl.pl, че родителите на друга тенисистка са му отправили „абсурдна“ оферта, за да стане треньор на дъщеря им. Той обаче е отказал, тъй като вярва в съвместната си работа с шампионката на Ролан Гарос.

„С бащата на Ига сме договорили финансовите параметри на съвместната ни работа. Съвсем скоро ще започнем преговори за договора за следващата година, но няма опасност партньорството ни да приключи точно сега. Парите не са най-важното нещо нито за мен, нито за Ига“ споделя 28-годишният треньор.

Под негово ръководство Швьонтек спечели титлата на Уимбълдън за девойки през 2018 г., а няколко седмици преди това полякинята триумфира и в юношеския турнир на двойки на Ролан Гарос.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Сйержпутовски споделя още, че след триумфа на Ролан Гарос е получил множество оферти, като една от тях е била доста съблазнителна.

„Получих много оферти. Някои от тях бяха смайващи. Тенисистка, която е далеч от челните позиции в ранглистата на WTA, има доста заможни родители, които ми предложиха абсурдно много пари, за да стана неин треньор. Ако бях приел, щях да печеля повече от селекционера на полския национален отбор по футбол! Офертата беше главозамайваща, но аз отказах, защото наистина вярвам в това, което правим заедно с Ига“ разказва той.

„Парите не са приоритет за мен. Финансовите ми изисквания никога не са били високи. Между мен и Ига никога не е имало проблеми в този аскпект и съм сигурен, че това няма да се промени. Наслаждавам се на работата си и ми харесва това, което правя. Заплатата ми е много добра за полските стандарти, но е доста по-ниска в сравнение с тази на топ треньорите по света“ споделя още треньорът на Ига, която е безспорната най-голяма сензация в дамския тенис този сезон.