Григор Димитров се завърна с победа в АТП тура след успех с 2-0 (6:3, 6:4) срещу французина Юго Юмбер в двубой от първия кръг на турнира Wester & Southern Open в Ню Йорк.

​Първият сет започна добре за българина и след гейм за гейм, той поведе с 3:1 в четвъртия. До края на сета Димитров не допусна изненада и дори не даде възможност за пробив на опонента си. Във втория сет Григор изпита трудности и допусна пробив за 1:3, но бързо върна изоставането си (2:3), а след два гейма вече водеше с 4:3. Българинът взе сета и мача с категоричен гейм на нула за крайното 6:3, 6:4.

Това е първи официален мач за Гришо след пандемията от коронавирус, от която самият той също попадна сред заразените. Досега хасковлията изигра няколко срещи, след като даде положителен резултат след мача с Борна Чорич в Задар (Хърватия), но мачовете му бяха на демонстративна надпревара в Ница (Франция).

В следващия кръг Григор ще се изправи срещу победителя от мача между квалификантите Мартон Фучович (Унгария) и Норберт Гомбош (Словакия), а в третия кръг евентуално срещу втория в схемата Доминик Тийм.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)