Миналогодишният вицешампион Виктор Троицки възхвали Григор Димитров, който може да е следващият му съперник за четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 250 в София, ако победи поляка Йежи Янович. Поставеният под номер 9 сърбин елиминира холандеца Робин Хаасе с 2:6, 6:4, 7:6(3) след почти два часа игра, записвайки и 17 аса.

„Бях малко позаспал в началото. Едва към средата на втория сет се по събудих. Като цяло не играх добре, но положителното е, че победих”, коментира Троицки представянето си срещу Хаасе.

"Григор Димитров е фаворит в двубоя срещу Йежи Янович, но няма да му е лесно. Определено Григор играе невероятен тенис в последните 6 месеца. Който и да победи, ме чака труден сблъсък в следващия етап. Григор не игра добре само в Австралия през януари, той се представяше страхотно в последните шест месеца. Като цяло турнирът през тази година е много силен като за категория 250. Има играч от топ 10 (б.р. Доминик Тийм), тук е 11-ият Давид Гофен, 13-ият Григор Димитров и Баутиста Агут, който защитава титлата си. Конкуренцията е страхотна", допълни сърбинът.

"През миналата година надпреварата също беше оспорвана, но тази година със сигурност е по-силна. Топ 4 в схемата са изключително добри тенисисти, а и не само те. На мен ми хареса да играя пред българската публика. Подкрепят ме и е приятно“, завърши Троицки, който е 37-ми в световната ранглиста на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти) към момента.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА ТУРНИРА В СОФИЯ
КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ В ТУРНИРА В СОФИЯ