Шестият в световната ранглиста Андрей Рубльов е следващият съперник на Григор Димитров на US Open. 26-годишният руснак се класира за осминафиналите, елиминирайки Иржи Лехечка след 6:3, 7:5, 6:4. 

Рубльов направи късни пробиви във всеки от сетовете и сломи съпротивата на талантливия чех.

В първата част имаше само една точка за пробив и Рубльов я реализира, за да поведе с 5:3. Вторият сет беше различен. Двамата си размениха пробиви, преди Лехечка да се огъне при 5:5. В третия сет чехът спечели маратонски гейм на свой сервис в началото, но не успя да задържи инициативата и в крайна сметка отстъпи с 4:6.

Рубльов реализира 13 аса и допусна 6 двойни грешки. Той беше по-ефективен на първи сервис и спаси 71% от точките за пробив пред Лехечка.

До момента в мачовете между Гришо и Рубльов предимството е за руснака - 4:3 победи. Последно се срещнаха на полуфиналите в Шанхай миналата година, когато Димитров отстъпи с 6:7(7), 3:6. Първият им двубой е именно в Ню Йорк - през 2017 г. (7:5, 7:6(3), 6:3 за Рубльов).

Снощи Гришо постигна нова изразителна победа на US Open, eлиминирайки първата ракета на Нидерландия Талон Грикспоор по безапелационен начин - 6:3, 6:3, 6:1

Българинът достига до осминафиналите в Ню Йорк за четвърти път в кариерата си и за първи от 2019 година, но сега го направи и без загубен сет до момента.

Спорът на Гришо с Рубльов за класиране на 1/4-финалите ще бъде в неделя вечер. 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК