ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Стефанос Циципас изигра пореден силен мач, елиминирайки с 3:1 сета Карен Хачанов и класирайки се за първи път на финал на Аустрелиън Оупън. 24-годишната гръцка звезда победи руснака със 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:3 и очаква победителя от срещата между Новак Джокович и Томи Пол в спора за трофея в неделя.
  
За Циципас това е второ класиране на финал в турнира от Големия шлем след "Ролан Гарос" през 2021 г., където загуби от Ноле.

При спечелване на титлата в Мелбърн в неделя гъркът ще оглави световната ранглиста. 

Toп Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Срещу Карен Хачанов Циципас за пореден път впечатли с началния си удар, записвайки 18 аса и печелейки 84% от точките на свой първи сервис. 

Мачът продължи 3 часа и 24 минути. В откриващата част се стигна до тайбрек, който Циципас безапелационно спечели със 7:2. Гъркът взе и втория сет - 6:4. Циципас можеше да реши мача около час по-рано, но пропусна да победи и в третия сет, в който също се стигна до тайбрек. Хачанов го измъкна с 8:6 и принуди Стефанос да играе и четвърти сет. Там обаче гръцката звезда изцяло доминира и след 6:3 си осигури класирането на финала. 

"Гледах на този корт Маркос Багдатис като дете и си мечтаех и аз да бъда тук. Чувствам се благословен, че мога да играя тенис на толкова високо равнище. От много години се опитвам да сложа гръцкия тенис на картата. Ще видим какво ще се случи на финала", каза Циципас в интервюто си на корта.

"Това са моменти, за които съм работил усърдно - да бъда на финал. Сега ще се боря не само за титлата, но и да оглавя световната ранглиста, което е мечтата ми още от дете. И още по-хубаво е, че може да се случи тук - в Австралия", добави гъркът, който се радва на мощна подкрепа от трибуните в Мелбърн.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК