ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Скандалите покрай Новак Джокович не стихват. След ареста и депортирането на сръбския тенисист миналата година от Австралия заради липсата на ваксина срещу коронавирус, сега друг член на семейството се прояви, докато Ноле крачи уверено към десетата си титла в Мелбърн и 22-ра от Големия шлем.

Баща му Сърджан беше заснет да позира с фенове, веещи руския флaг. С това си поведение той си навлече нова доза критики. Намеси се дори и Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Аустрелиън Оупън.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Въпросните кадри са след победата на Джокович над Андрей Рубльов. Сръбската звезда елиминира руснака с 6:1, 6:2, 6:4 и се класира на полуфинал в Мелбърн, където утре ще срещне американеца Томи Пол. 

След мача Сърджан Джокович, заедно с руски фенове, са скандирали приятелски руско-сръбски лозунги. Някои от запалянковците са били облечени с фланелки с лика на Владимир Путин и на символа "Z", който се свързва с руската офанзива в Украйна.

62-годишният Сърджан беше чут да казва: "Да живеят руснаците!". 

 

 

Реакцията на организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис не закъсня. Към Сърджан Джокович и цялото семейство на Ноле е отправено предупреждение да се въздържат от показване на руския флаг на австралийска земя. 

"Малка група хора издигнаха неподходящи знамена и символи, а освен това заплашваха охраната след мача. Играчите и техните щабове са информирани за правилата на турнира относно показването на знамена и символи, както и да избягват ситуации, които могат да нарушат реда. Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с органите на реда", се казва в изявлението на Австралийската федерация по тенис.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Родителите на Новак Джокович по време на мача му с Рубльов:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК