Стефанос Циципас се класира на финал на демонстративния турнир в Абу Даби. Шампионът от Лондон постигна обрат срещу Новак Джокович с 3-6 7-6(4) 6-4, като очаква развръзката от срещата между Рафаел Надал и Карен Хачанов, за да научи последния си съперник на Mubadala World Tennis Championship.

Миналата година при мъжете именно Новак Джокович осъществи обрат над Кевин Андерсън, като го надви с 4-6 7-5 7-5 на финала. По този начин световният номер 2 завоюва своя четвърти трофей от надпреварата и по този показател изравни Рафаел Надал.

Световният №2 спаси брейкбол в първия си сервис гейм, но опроверга първоначалното впечатление за колебания в играта си и реализира брейк за 2-0, преди безпроблемно да поведе с 3-0.

В шестия гейм носителят на 16 титли от Големия шлем реализира нов пробив за 5-1 и сервираше за сета. Циципас обаче върна интригата с рибрейк в последния момент. Така напрежението върху Новак стана по-голямо, но в следващото си подаване той сервираше силно в решителните моменти и поведе – 6-3.

Двамата размениха ролите си в началото на втория сет – Циципас бе този, който спаси брейкбол в първото си подаване, но после поведе с 3-0. Впоследствие световният №6 проби за 5-1, и точно като Новак в първия сет, допусна рибрейк. При 5-3 шампионът от Лондон сервираше за изравняване, но за втори пореден път бе пробит. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Циципас се реабилитира – 7-6 (4).

В решителния сет световният №6 поведе 2-0 гейма, а до седмата част пропусна общо четири топки за двоен брейк. Същевременно продължи да има преимущество, а когато сервираше за победата при  5-4, не отпусна точка – 6-4.