Стефанос Циципас се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,8 милиона долара. Поставеният под номер две в схемата представител на Гърция победи трудно с 6:3, 4:6, 6:4 Кристиан Гарин за малко повече от два часа.

Циципас, който заема трета позиция в световната ранглиста, направи решителен пробив за 5:3 в първата част, след което сервира успешно и поведе в резултата.

Чилийският тенисист се върна в двубоя, след като спечели подаването на фаворита в десетия гейм на втория сет.

24-годишният Стефанос Циципас, който достигна до финала на Откритото първенство на Австралия по-рано през сезона, не допусна изненада и проби своя противник за 5:4, след което се възползва от първия си мачбол.

Гръцкият тенисист направи 30 печеливши удара и достигна до четвъртия кръг в Маями за четвърта поредна година. Следващият противник на Циципас във Флорида ще бъде Карен Хачанов. Поставеният под номер 14 в схемата руснак елиминира Иржи Лехецка от Чехия след 6:2, 6:4.

"Просто искам да се насладя на успеха. Последните няколко седмици бяха доста трудни за мен. Щастлив съм, че сета ситуацията се подобрява. Постигнах хубава победа срещу труден противник", заяви след двубоя Стефанос Циципас.