Стефанос Циципас загуби сет от Матео Арналди, но успя да елиминира италианеца с 3:1 сета (3:6, 7:6(4), 6:2, 6:2), за да се класира на 1/4-финалите на "Ролан Гарос". Съперникът на гърка в миналия кръг поднесе изненадата, отстранявайки Андрей Рубльов.

Още в първия гейм Циципас имаше три точки за пробив, които обаче не успя да отрази. Вместо това той загуби подаването си в четвъртия гейм, което позволи на Арналди да поведе с 3:1. Гъркът можеше да пробие за 4:3, но пропусна нови два брейк бола. Така италианецът взе първата част с 6:3. 

Втората част бе още по-оспорвана - двамата тенисисти си размениха по един пробив и вкараха сета в тайбрек. В него Циципас показа по-здрави нерви и го спечели със 7:4. 

Третия сет бе доста по-лесен за деветия в света. Циципас осъществи пробив в първия гейм и още един в петия, за да спечели частта с 6:2. 

В четвъртата част гръцката звезда поведе набързо с 4:0 след два пробива. Арналди все пак спечели следващите си две подавания, но гъркът не допусна изненада и затвори мача след 6:2 в четвъртия сет. 

В следващата фаза Циципас ще се изправи срещу победителя от двубоя между Феликс Оже-Алиасим и Карлос Алкарас. 

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК