"За мен участието ми тази година на US Open беше емоционално. Отидох без очаквания, месеци преди турнира усетих, че навлизам в добра форма, но никога не знаеш след толкова дълга пауза как ще реагираш на състезанията.

Нещата се развиха добре за мен, настилката в Ню Йорк е нова, тя е доста по-бърза, което е в мой плюс. Мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена и наистина показах добра игра", заяви Цветана Пиронкова на аерогарата при завръщането си в България.

"С раждането на детето ми всичко се промени и това е нормално. Промяната е към добро, разбира се. Фокусът се измества изцяло към детето и осъзнаваш кои са важните неща, научаваш се да ги цениш. Тенисът със сигурност е едно от тях, но вече не е на първо място. Това преместване на фокуса поне при мен е здравословно.

"Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат положителна енергия. Не мога да степенувам представянето си като най-добро. Оценявам го като едно от най-добрите си в кариерата и е абсолютно добре дошло за мен.

В Ню Йорк ние бяхме в т.нар. "мехур" - нямаш право да излизаш никъде, само на кортовете и в хотела. И то при строги мерки - с дистанция, с маски през цялото време. Не съм имала възможност да добия никакви други впечатления."

Winbet - победата е емоция! (18+)

„На мен лично ми липсваше публиката, тя създава допълнителна емоция, но пък ние затова сме професионалисти - да се адаптираме към всяка ситуация.

Аз обичам големите пълни стадиони, публиката ме наелектрезира и контактът с нея е вълнуващ. Аз действително имам нужда преди и по време на турнир да се концентрирам, да се дистанцирам. Това определено ми помага да се съхраня психически, за да водя двубоя. Важно е да запазиш концентрация максимално дълго. В равностойните двубои се решават психологически нещата."

“Замразеният ми ранкинг важи в 12 турнира. Остават 11. Трудно мога да говоря за близката програма. Подала съм заявка за “Ролан Гарос”, но към момента трябва да играя квалификации. Липсата на достатъчно време за подготовка и възстановяване е нещото, заради което доста се колебая. Все пак там настилката е различна - клей. Ако участвам в квалификациите, ще имам само седмица, за да се подготвя. Това е малко невъзможно. Затова ще изчакам да видя, ако по стечение на някакво обстоятелство вляза в основната схема, тогава може би ще играя”, каза още Пиронкова.