Най-добрият тенисист в света Новак Джокович използва профила си в социалните мрежи, за да даде обяснение по скандалните новини от последните дни относно лъжливата информация на митническата му декларация на влизане в Австралия и появата му на обществени места след положителен тест за коронавирус.

От два дни се очаква министърът по миграцията Алекс Хоук да вземе решение дали ще уважи съдебното решение от понеделник и ще остави Ноле да участва на Australian Open или за пореден път ще отмени неговата входна виза.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Предоставено беше подробно обяснение, което ще бъде взето под внимание при решението относно визата на Новак Джокович. Вероятно това обаче ще отложи малко времето, в което ще трябва да се произнеса“, обяви Хоук.

Самият Джокович в откритото си писмо поясни, че митническата му декларация е попълнена от неговия екип и посочената невярна информация е просто човешка грешка, а не умишлено подаване на погрешни данни. Той сам пое вината за появата си на интервю за френското издание „Екип“, след като вече е бил с положителен тест за COVID-19.

ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА НОВАК ДЖОКОВИЧ
Искам да изясня продължаващата полемика относно действията ми и посещението на събития през декември в дните след положителния ми PCR тест за COVID. Всичко това изисква да бъде коректно обяснено, особено заради обществените вълнения относно присъствието ми в Австралия и всичко, което доведе до болезнени моменти за моето семейство.

Искам да подчертая, че се постарах да осигуря безопасността на всички и проведох своевременно тестове. Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след което стана известно, че у редица хора е бил установен COVID-19. Нямах симптоми, но си направих бърз антигенен тест, който беше отрицателен. Въпреки това си направих и PCR тест.

На следващия ден посетих мероприятие в Белград, за да наградя деца, като преди това си направих нов тест за антитела, който беше отрицателен. Нямах никакви симптоми, чувствах се добре. Нямах все още резултатите от официалния тест. На следващия ден, 18 декември, бях в своя тенис център в Белград, за да изпълня ангажимент към френското издание “Екип“. Отмених всичките си останали ангажименти. Спазвах социална дистанция и мерки, като свалих маската си единствено за фотосесията. На връщане към дома ми след интервюто, за да се изолирам за определения период, си дадох сметка, че съм направил грешка. Трябвало е да откажа този ангажимент, но не исках да подвеждам представителите на изданието.

Относно ситуацията с моята митническа декларация и точката с моите пътувания, документът беше попълнен от моя екип, както обясних на имиграционните власти още при пристигането си. Агентът ми искрено се извинява за административната грешка – отбелязване на грешното поле относно пътуванията ми преди пристигането в Австралия. Несъмнено това е човешка грешка. Живеем в трудни времена на глобална пандемия и понякога такива грешки се случват. Днес моят екип предостави подробна информация на австралийското правителство за изясняване на ситуацията.

Повече няма да коментирам нищо по темата от уважение към Австралия, властите и текущата процедура. Да играя в Мелбърн за мен е винаги чест и привилегия. Просто искам възможността да играя с най-добрите пред една от най-добрите публики в света.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)